Om u een indruk te geven van onze kennel, vertellen we graag hoe we te werk gaan en ondersteunen we dit door middel van een aantal foto's.

 

Alle puppies worden bij ons geboren. Wij hebben een schone, hygienische ruimte ingericht waar de teef in alle rust (onder toeziend oog van ons) haar pups kan baren.

Wij maken gebruik van een kunststof werpkist, die makkelijk en goed schoon gemaakt kan worden. Hierdoor verlagen we de kans op infecties bij de pasgeboren pups en zorgen we voor een prettige, en hygienische omgeving voor moeder en haar pasgeboren puppies.

 


De ruimtes worden meerdere malen per dag door ons schoongemaakt. Dit is meteen het kleine begin van de socialisatie. 

Ren
De puppies slapen nog veel en ook de moeder heeft tijd nodig om rustig bij te tanken van alle nieuwigheden. We laten de hondjes dan ook lekker veel met rust.

   Slapende pup 

Als de puppies wat ouder en zelfstandiger worden gaan ze langzaamaan de omgeving verkennen. 

   Puppies     

 

Met de leeftijd van ongeveer 7 weken gaan de puppies wennen om op eigen benen te staan. Ze worden langzaam bij de moeder weggehaald. Om de melkproductie geleidelijk terug te laten lopen en de moeder en de pups te laten wennen om gescheiden te worden doen we dit rustig aan. We beginnen met een uurtje, dan een paar uurtjes, een nachtje en vervolgens helemaal. 

 

 

 

De pups worden op allerlei manieren gesocialiseerd, regelmatig worden de pups ontwormd, de nageltjes worden geknipt en ze worden geborsteld.
Onze dierenarts komt regelmatig langs om de puppies te enten en te controleren. Ook worden de puppies voordat ze 7 weken oud zijn gechipt, en door ons aangemeld bij het ministerie. Zo is voor hen inzichtelijk welke hondjes er bij ons geboren zijn.

Met de leeftijd vanaf 8 weken zijn de puppies oud genoeg om naar een nieuw baasje te gaan.